موقعیت جغرافیایی: لاهیجان با مساحت 407 کیلومتر مربع در فاصله 45 کیلومتری رشت، بین عرضهای 37درجه و 4 دقیقه و 50ثانیه تا 37درجه و 23 دقیقه و 30ثانیه شمالی و طول جغرافیایی 49درجه و 45 دقیقه تا 50 درجه و 13 دقیقه شرقی قرار گرفتهاست. این شهرستان دارای 2 بخش رودبنه و مرکزی میباشد.
جمعیت: طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 جمعیت این شهرستان 168829 نفر میباشد.
پیشینه: از سالهای آغازین سده پنجم هجری نام و یاد این دیار کم و بیش در نوشتهها پدیدار میگردد. پهنه خاوری گیلان در سالهای پسین سده چهارم هجری، آوردگاه اندیشههای گوناگون دلبسته بر باورهای تشیع چون ناصریه، نائریه و قاسمیه بود. در دوران قاجاریه لاهیجان یکی از بزرگترین شهرهای گیلان بود و مرکز تجارت ابریشم، بادام زمینی و چای محسوب میشد. در ان زمان کشت چای برای اولین بار در ایران توسط کاشفالسلطنه در لاهیجان متداول گردید. هسته اولیه شهر لاهیجان، بازار بزرگ و فعال، واحدهای اطراف آن و قلعه حکومتی بود این قلعه در محله اردو بازار قرار داشت. در این شهر معاملههای کلان بازرگانی ابریشم رواج و کارگاههای دستی ریسندگی و بافندگی ابریشم وجود داشت. در دوران معاصر با تبدیل به مرکز شهرستان، ایجاد سازمانها و موسسات اداری، خدمات آموزشی، بهداشتی، شکوفایی اقتصاد چای، برنج و ابریشم گسترش فعالیتهای صنعتی باعث رشد لاهیجان تسریع گردد. وجه تسميه لاهيجان ريشه در ويژگي اقتصادي آن دارد. به طوريكه كلمه لاهيجان از دو جزء لاه به معني ابريشم و جان؛ پسوند مكان تشكيل شد، كه در معني شهر ابريشم است.
اقتصاد: از نظر اقتصادي به جهت، رونق باغداري در بخشهای چاي و مركبات، وجود جاليزهايي چون هندوانه و نيز پرورش كرم ابريشم بامبو بافي و سفالگري در كنار توليد برنج ، باعث رشد بيشتر و شكوفا شدن اقتصاد اين منطقه شده است .
جاذبههايگردشگريوتاريخي:
بقعه چهارپادشاه، مقبره شيخ زاهد گيلانی، تله كابين، تالاب بين المللي امير كلايه، بام سبز و استخر لاهيجان ، آبشار شاه نشين ، موزه تاريخ چاي ايران و آرامگاه كاشف السلطنه ، پل خشتي لاهيجان، حمام گلشن،
منبع: کتاب گیلان – جلد پنجم - صفحات 1681، 1703و 1704 و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان
ششمین جلسه گروه کاری کاربران نقشه و اطلاعات مکانی استان گیلان به ریاست وحید طیفوری، معاون آمار و اطلاعات سازمان و با حضور سرکار خانم اسماعیلی، نماینده محترم سازمان نقشه برداری کشور و کارشناسان و نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط برگزار شد.
ادامه خبر
ظهر امروز(چهارشنبه ششم اسفند 99) رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان از خانه ابریشمی بازدید کرد. در این بازدید رییس دانشگاه گیلان، رییس بنیاد نخبگان استان، مشاور سازمان، مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان نیز حضور داشتند.
ادامه خبر
پیش از ظهر روز دوشنبه (4 اسفند) نشست بررسی تهیه نقشه نقاط حادثه خیز و مخاطره های طبیعی مناطق کوهستانی استان گیلان و مراسم رونمایی از نقشه مخاطرات طبیعی حوزه ماسوله رودخان با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، مدیرکل هواشناسی استان، مدیرعامل جمعیت هلال احمر و جمعی از فعالین هیات کوهنوردی استان برگزار شد.
ادامه خبر
ظهر روز یکشنبه( 3 اسفندماه)، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به همراه مدیرکل نوسازی مدارس استان از پروژه مجتمع بزرگ آموزشی و فرهنگی آیت الله بهجت فومنی(ره) و دبستان شهید حسین فرزانه روستای رودپیش در این شهرستان بازدید کرد.
ادامه خبر
ظهر روز یکشنبه( 3 اسفندماه)، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به همراه علی دقیق مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان از پروژه نوسازی و تجهیز مدرسه ابتدایی شهید حسن حجتی شهر رشت بازدید کرد.
ادامه خبر
صبح روز پنجشنبه(30 بهمن ماه)، دوازدهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان به ریاست استاندار گیلان و دبیری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در سالن غدیر استانداری برگزار شد.
ادامه خبر